>


Web - Amazon

We provide Linux to the World


We support WINRAR [What is this] - [Download .exe file(s) for Windows]

CLASSICISTRANIERI HOME PAGE - YOUTUBE CHANNEL
SITEMAP
Audiobooks by Valerio Di Stefano: Single Download - Complete Download [TAR] [WIM] [ZIP] [RAR] - Alphabetical Download  [TAR] [WIM] [ZIP] [RAR] - Download Instructions

Make a donation: IBAN: IT36M0708677020000000008016 - BIC/SWIFT:  ICRAITRRU60 - VALERIO DI STEFANO or
Privacy Policy Cookie Policy Terms and Conditions
Kaca Utama - Wikipedia

Kaca Utama

Saka Wikipédia, Ènsiklopédhi Bébas ing basa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika mawi basa Jawi

Sugeng Rawuh!

Sugeng Rawuh Wonten ing Wikipédia Abasa Jawi

Sapunika wonten 13.192 artikel kanthi 1.270 pangagem ingkang kacathet. You don't speak Javanese? Find more about this language!


Artikel pinilih wulan punika

Perang Enem Dinten utawi Perang 1967 utawi Perang Juni (Arab: حرب يونيو, ħarb yunio ; Ibrani: מלחמת ששת הימים, Milhemet Sheshet Ha‑Yamim), ugi kawentar kanthi sesulih Perang Arab-Israel 1967, Perang Arab-Israel katiga, an‑Naksah ("Kamunduran"), punika perang antawis Israel lan tetangginipun negari-negari Arab inggih punika Mesir, Yordania, lan Suriah. Negari-negari Irak, Arab Saudi, Kuwait, lan Aljazair ugi ndhèrèk ngintun pasukan lan gaman dhumateng pasukan Arab.

Wonten ing wulan Mei 1967, Mesir ngusir Pasukan Perdamaian PBB (UNEF) ingkang sampun dipun gelar wonten ing Semenanjung Sinai, wiwit taun 1957 (sakrampungipun serangan Israel utawi Krisis Suez taun 1956). Minangka réaksi dhumateng kategangan antawis Israel-Siria, Mesir lajeng nyiapaken 1000 tank lan 100.000 prajurit wonten ing tapel wates, nutup Selat Tiran kanggé kapal-kapal mawi gendéra Israel lan kapal-kapal ingkang amot material strategis, lan ngajak aksi sesarengan negari-negari Arab nglawan Israel. Wonten ing tanggal 5 Juni 1967, Israel lajeng ngluncuraken serangan ngrumiyini (pre-emptive) dhumateng Angkatan Udhara Mesir, amargi sumelang bilih pikantuk serangan saking Mesir. (Maos salajengipun ...)

Artikel pilihan sanèsipun...


Gambar pinilih wulan punika

Garuda Pancasila (basa Jawa Garudha Pancasila) iku lambang negara Indonesia. Lambang iki awujud manuk garudha sing mawa tamèng binagi ing limang bagéyan. Tamèng iki nglambangaké dhasar negara Indonesia; Pancasila sing uga adhedhasar konsèp falsafi Buddha pañcasila.

Lambang iki diripta déning Sultan Hamid II saka Pontianak.

   
Prakawis Wikipèdia Jawi

Proyèk Wikipedia punika gadhah don ndamel bauwarna ingkang pepak piyambak ing sedaya basa ing saubengipun donya. Wonten kaca punika, sinten kémawon ingkang ngersakaken ngasta Wikipédia ing basa Jawi saged amujudaken. Saged mawi basa Jawi krama utawi saged ngoko. Ananging manawi saged, langkung saé manawi saged nyerat mawi basa krama. Isi Wikipedia wonten saandhaping Lisensi Dhokumèntasi Bébas GNU, tegesipun inggih bébas kaliyan bakal bébas ngantos salaminipun. Ugi kapurih kersa mriksani hak cipta kanggé katrangan langkung prakawis hak cipta, sumber kabikak, saha isi bébas. Kanggé pacoban mangga dhumateng njajal nyunting ing kothak wedhi
(katrangan ing basa Jawa ngoko)

Prastawa énggal


Euro 2008
Euro 2008

7 Juni 2008 - Kajawaran sepak bola sa-Éropah; UEFA Euro 2008 sing diurusi déning Swiss lan Austria dibuka ing Basel mawa pertandingan antara Swiss lan Ceko sing dimenangaké Ceko 0 - 1 mawa gol Václav Svěrkoš. Banjur Portugal bisa ngalahaké Turki 2 - 0 ing Jenéwa. (BBC Indonesia)

6 - Suku Ainu wekasané diakoni minangka suku bangsa pribumi kanggo kapisan déning Parlemèn Jepang. (BBC World)

2 - Kuba bakal ngetokaké prangko Bung Karno lan Fidel Castro.(Kompas)

1 - Désainer mode Prancis Yves Saint Laurent séda mawa yuswa 71 taun.(BBC World)

31 Mei 2008 - TACA Airlines Pamaburan 390 tiba ing Honduras.

29 - Nepal njabel status karajané lan saiki dadi républik.

22 - Film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull wekasané terbit sawisé nunggu 19 taun.

sunting

20 Juni wonten ing sajarah
Cithakan:DinaIkiIngSejarah/20 Juni
Gambar:Wikimedia-logo-20px.png Proyèk Wikimedia kagandhèng

Wikipedia punika satunggiling ènsiklopédhi bébas ingkang dipunopèni déning Yayasan Wikimedia tanpa bathi ingkang nglampahaken kathah proyèk wiki multibasa:

Wiktionary
Bausastra Jawi
Wikibooks
Buku tèks kaliyan manual bébas
Wikiquote
Kumpulan kutipan
Wikisource
Dokumèn sumber bébas
Wikispecies
Prakawis spésies

Sumber warta bébas
Commons
Berkas multimédhia bébas
Meta-Wiki
Ko'ordinasi proyèk Wikimedia


Gambar:Wikipedia-logo-20px.png Wikipédia wonten ing basa sanèsipun

Daftar pepakStatistik multibasa
Ko'ordinasi multibasaMiwiti Wikipedia anyar


Our "Network":

Project Gutenberg
https://gutenberg.classicistranieri.com

Encyclopaedia Britannica 1911
https://encyclopaediabritannica.classicistranieri.com

Librivox Audiobooks
https://librivox.classicistranieri.com

Linux Distributions
https://old.classicistranieri.com

Magnatune (MP3 Music)
https://magnatune.classicistranieri.com

Static Wikipedia (June 2008)
https://wikipedia.classicistranieri.com

Static Wikipedia (March 2008)
https://wikipedia2007.classicistranieri.com/mar2008/

Static Wikipedia (2007)
https://wikipedia2007.classicistranieri.com

Static Wikipedia (2006)
https://wikipedia2006.classicistranieri.com

Liber Liber
https://liberliber.classicistranieri.com

ZIM Files for Kiwix
https://zim.classicistranieri.com


Other Websites:

Bach - Goldberg Variations
https://www.goldbergvariations.org

Lazarillo de Tormes
https://www.lazarillodetormes.org

Madame Bovary
https://www.madamebovary.org

Il Fu Mattia Pascal
https://www.mattiapascal.it

The Voice in the Desert
https://www.thevoiceinthedesert.org

Confessione d'un amore fascista
https://www.amorefascista.it

Malinverno
https://www.malinverno.org

Debito formativo
https://www.debitoformativo.it

Adina Spire
https://www.adinaspire.com