Web - Amazon

We provide Linux to the World

ON AMAZON:


We support WINRAR [What is this] - [Download .exe file(s) for Windows]

CLASSICISTRANIERI HOME PAGE - YOUTUBE CHANNEL
SITEMAP
Audiobooks by Valerio Di Stefano: Single Download - Complete Download [TAR] [WIM] [ZIP] [RAR] - Alphabetical Download  [TAR] [WIM] [ZIP] [RAR] - Download Instructions

Make a donation: IBAN: IT36M0708677020000000008016 - BIC/SWIFT:  ICRAITRRU60 - VALERIO DI STEFANO or
Privacy Policy Cookie Policy Terms and Conditions
Wikipedia:Templatei za slike - Wikipedia, slobodna enciklopedija - Википедија, слободна енcиклопедија

Wikipedia:Templatei za slike

From Wikipedia

Sadržaj/Садржај

[uredi - уреди] Javno vlasništvo

[uredi - уреди] {{Template:JD}}

--> JD skraćenica javno vlasništvo ažurirati u skladu sa en

   Ovo je djelo javno vlasništvo.
Nositelj prava proglasio ga je takvime, autorsko je pravo isteklo, ili se ne može zaštititi autorskim pravom; taj status vrijedi u cijelom svijetu.


[uredi - уреди] {{Template:JD-ja}}

--> ja autor

Javno vlasništvo   
Ja, autor ove slike, je ovime predajem u javno vlasništvo. Ovo se odnosi na cijeli svijet.


[uredi - уреди] {{Template:JD-korisnik}}

-->korisnik predao sliku

Javno vlasništvo    Ovu sliku je njen autor, [[User:{{{1}}}|{{{1}}}]], predao u javno vlasništvo. Ovo se odnosi na cijeli svijet.


{{JD-korisnik|ime korisnika}}

[uredi - уреди] {{Template:JD-predao}}

-->korisnik autorskih prava predao sliku

Javno vlasništvo   
Ovu sliku je njen vlasnik autorskih prava predao u javno vlasništvo. Ovo se odnosi na cijeli svijet.


[uredi - уреди] {{Template:JD-link}}

-->link prema sh:wiki

Javno vlasništvo   
Ovu sliku je njen autor i prvobitni vlasnik autorskih prava predao u javno vlasništvo. Ovo se odnosi na cijeli svijet. Vi ste prema tome potpuno slobodni da je umnožavate, stvarate izvedena djela, ili upotrebljavate u komercijalne svrhe već kako se vama čini pogodnim, bez ikakve obaveze da pritom navodite autora. Međutim, kao znak pažnje, cijenio bi se jednostavan link ka Wikipediji, (http://sh.wikipedia.org/).


[uredi - уреди] {{Template:JD-umjetnost}}

-->

Javno vlasništvo   
Ovo dvodimenzionalno umjetničko djelo na ovoj slici je u javnom vlasništvu u Sjedinjenim Američkim Državama i u onim državama gdje je uvjet autorskih prava autorov život plus 100 godina. Ova fotografija djela je takođe u javnom vlasništvu Sjedinjenih Američkih Država.


[uredi - уреди] {{Template:JD-zastava-SAD}}

Javno vlasništvo   
Ovo je narodna, državna, vladina, vojna, carska/kraljevska/namjesnička ili historijska zastava. Autorska prava nad ovom slikom su istekla u Sjedinjenim državama, pošto je prvi put objavljena prije 1923. Državne zastave su zaštićene Člankom 6 Pariške konvencije ("Zaštita državnih znamenja, i imena, skraćenica i znamenja međunarodnih međuvladinih organizacija"), nezavisno od njihovog statusa po pitanju autorskih prava.


[uredi - уреди] {{Template:JD-zastava-50}}

Javno vlasništvo   
Ovo je narodna, državna, vladina, vojna, carska/kraljevska/namjesnička ili historijska zastava. Autorska prava nad ovom slikom su istekla u zemljama sa periodom zaštite autorskih prava za života autora plus 50 godina. Državne zastave su zaštićene Članom 6 Pariške konvencije ("Zaštita državnih znamenja, i imena, skraćenica i znamenja međunarodnih međuvladinih organizacija"), nezavisno od njihovog statusa po pitanju autorskih prava.


[uredi - уреди] {{Template:JD-zastava-70}}

Javno vlasništvo   
Ovo je narodna, državna, vladina, vojna, carska/kraljevska/namjesnička ili historijska zastava. Autorska prava nad ovom slikom su istekla u zemljama sa periodom zaštite autorskih prava za života autora plus 70 godina. Državne zastave su zaštićene Članom 6 Pariške konvencije ("Zaštita državnih znamenja, i imena, skraćenica i znamenja međunarodnih međuvladinih organizacija"), nezavisno od njihovog statusa po pitanju autorskih prava.


[uredi - уреди] {{Template:JD-zastava-100}}

Javno vlasništvo   
Ovo je narodna, državna, vladina, vojna, carska/kraljevska/namjesnička ili historijska zastava. Autorska prava nad ovom slikom su istekla u zemljama sa periodom zaštite autorskih prava za života autora plus 100 godina. Državne zastave su zaštićene Članom 6 Pariške konvencije ("Zaštita državnih znamenja, i imena, skraćenica i znamenja međunarodnih međuvladinih organizacija"), nezavisno od njihovog statusa po pitanju autorskih prava.


[uredi - уреди] {{Template:JD-nepodliježe zaštiti}}

Javno vlasništvo   
Ova slika ne podliježe zaštiti autorskih prava i stoga je u javnom vlasništvu, jer se sastoji isključivo iz podataka i saznanja koja pripadaju svima jednako, i ne sadrži plodove nečijeg originalnog stvaralaštva.


[uredi - уреди] {{Template:JD-stara}}

Javno vlasništvo   
Ova slika je u javnom vlasništvu jer je autorsko pravo nad njom isteklo u Sjedinjenim Državama i svim zemljama sa periodom zaštite autorskog prava za života autora plus 100 godina ili manje.


[uredi - уреди] {{Template:JD-stara-50}}

Javno vlasništvo   
Ova slika je u javnom vlasništvu jer su autorska prava nad njom istekla u Sjedinjenim državama i svim zemljama sa periodom zaštite autorskih prava za života autora plus 50 godina.


[uredi - уреди] {{Template:JD-stara-70}}

Javno vlasništvo   
Ova slika je u javnom vlasništvu jer su autorska prava nad njom istekla u Sjedinjenim državama i svim zemljama sa periodom zaštite autorskih prava za života autora plus 70 godina.


[uredi - уреди] {{Template:JD-poštanska marka}}

Javno vlasništvo   
Ovu sliku poštanske marke je vlasnik autorskih prava predao u javno vlasništvo, autorska prava su joj istekla, ili pak ne podliježe zaštiti autorskih prava. Ovo se odnosi na cijeli svijet.


[uredi - уреди] {{Template:JD-SADVlada}}

Zastava SAD Javno vlasništvo   
Ova slika je u javnom vlasništvu u SAD, jer je djelo napravljeno za potrebe vlade Sjedinjenih Američkih Država. Prema američkom pravu, sva djela napravljena od strane radnika saveznih organa vlasti SAD tokom vršenja svojih zvaničnih dužnosti, su u javnom vlasništvu u SAD. Ova slika ipak može da podliježe autorskim pravima u drugim zemljama.


[uredi - уреди] {{Template:JD-SADVlada-NASA}}

centar   
Ovu sliku je napravila NASA i preuzeta je sa NASA-inih Internet stranica ili izdanja. Politika autorskih prava NASA navodi da "NASA materijali nemaju zaštićena autorska prava osim ako je drugačije navedeno". Za više informacija, obratite se na NASA Internet stranicu o politici autorskih prava.


[uredi - уреди] {{Template:JD-SADVlada-GTI}}

Javno vlasništvo   
Ova slika je djelo zaposlenika Geološkog topološkog instituta SAD, napravljeno u toku obavljanja zvaničnih dužnosti te osobe. Kao djelo vlade SAD, ova slika se nalazi u javnom vlasništvu. Za više informacija, pogledajte politiku autorskih prava instituta.


[uredi - уреди] {{Template:JD-CIA}}

Javno vlasništvo   
Ova slika ili zastava je preuzeta i/ili modificirana sa Internet stranice Centralne obavještajne službe SAD-a. Po zakonu o autorskim pravima SAD-a, sve informacije i slike sa stranica CIA-e su u javnom vlasništvu.

[uredi - уреди] {{Template:JD-CIA-WF}}

Javno vlasništvo   
Ova slika ili zastava je u javnom vlasništvu jer sadrži materijale preuzete iz Knjige Činjenica Centralne obavještajne službe .


[uredi - уреди] {{Template:JD-SADVlada-NGA}}

  
Ova slika potiče iz NGA agencije. Pošto se na djela stvorena od strane federalne vlade Sjedinjenih Država ne primenjuju autorska prava, ova slika je u javnom vlasništvu širom svijeta.


[uredi - уреди] {{Template:JD-jer}}

Javno vlasništvo   
Ova datoteka je u javnom vlasništvu zato što (nije dan razlog!)

Znak upozorenja
Molimo vas provjerite je li gore navedeni razlog ispravan!
Primjedba: Ako postoji posebna oznaka za gore navedeni razlog, molimo vas koristite nju.


[uredi - уреди] GNU licenca slobodne dokumentacije GFDL

[uredi - уреди] {{Template:GFDL}}

Ovaj dokument je dozvoljeno umnožavati, distribuirati i/ili menjati pod uslovima licence za slobodnu dokumentaciju GNU-a, verzija 1.2 ili kasnija, objavljena od strane Free Software Foundation.



[uredi - уреди] {{Template:GFDL-ja}}

Ja, autor ove slike dajem dozvolu za umnožavanje, kopiranje i/ili mijenjanje ovog dokumenta pod uvjetima GNU-ove licence za slobodnu dokumentaciju, verzije 1.2 ili novijih verzija objavljenjih od strane Free Software Foundation; bez nepromjenjivih ili obveznih dijelova.
Ova poruka podliježe odricanju od odgovornosti.


[uredi - уреди] Autorska prava

[uredi - уреди] {{Template:AutorskopravoSlobodnaupotreba}}

Zaštićeno
  
Primjedba: Uvjeti koji slijede ne mogu uključivati odredbe koje ograničavaju upotrebu na obrazovne i neprofitne svrhe.
Ako uključuju, molimo vas zatražite brisanje ove slike.


Ova slika je zaštićena autorskim pravom. Vlasnik prava je dozvolio upotrebu bilo kome, u bilo koje svrhe, pod uvjetom


{{Template:AutorskopravoSlobodnaupotreba|Uvjet}}

[uredi - уреди] {{Template:AutorskopravoSlobodnaupotrebaPoduvjetom}}

Zaštićeno   
Primjedba: Uvjeti koji slijede ne mogu uključivati odredbe koje ograničavaju upotrebu na obrazovne i neprofitne svrhe niti da zabranjuju izvedene radove. Ako uključuju, molimo vas zatražite brisanje ove slike.

Ova slika je zaštićena autorskim pravom. Nosilac prava dozvoljava bilo kome bilo kakvu upotrebu ove slike, pod uvjetom da (Nije dan razlog!)


{{[[Template:AutorskopravoSlobodnaupotrebaPoduvjetom|Uvjet]]}}

[uredi - уреди] {{Template:Slobodnaupotreba}}

Zaštićeno   
Nad ovom slikom postoje određena autorska prava. Vlasnik tih prava je nepovratno predao sva prava nad njom, dozvoljavajući slobodno umnožavanje, distribicuju, prenošenje, korištenje, mijenjanje, zasnivanje na ili bilo koju drugu eksploataciju od strane bilo koga, u bilo koje svrhe, komercijalne ili nekomercijalne, uz ili bez navođenja autora.


[uredi - уреди] Obaviještenja i upozorenja

[uredi - уреди] {{Template:Autorska prava}}

Ova slika je zaštićena autorskim pravima i koristi se sa dozvolom. Uslovi dozvole ne uključuju upotrebu treće strane. Nije licencirana pod GFDL-om
Image:Stop hand.png Ako je ova slika poslana poslije 19. maja 2005. godine, uskoro će biti obrisana bez prethodnog upozorenja. [1]

Status starijih slika sa ovim šablonom će biti razmotreno prilikom brisanja.

Za administratore: nove slike koje dobiju ovu oznaku automatski se brišu! Ova dozvola nije prihvatljiva za Wikipediju.

[uredi - уреди] {{Template:Bez licence}}

Pažnja: pravni status ove slike nije poznat! Upozorenje: Pravni status ove slike nije poznat!

Korištenje ove slike na Wikipediji i van nje nije preporučljivo i vrlo je moguće da je protuzakonito.

Po pravilima Wikipedije ova slika će biti obrisana za sedmicu dana ako se ne da ispravna licenca. Za to je odgovoran korisnik koji je poslao ovu sliku na server.

[uredi - уреди] {{Template:Nema izvora}}

Ovoj slici nije naveden podatak o izvoru. Podaci o izvoru slike moraju biti navedeni da bi status autorskog prava nad slikom mogli provjeriti i ostali. Osim ako se ne navede status po autorskom pravu i ne da izvor, ova slika treba biti obrisana sedam dana nakon što je dodan ovaj šablon ({{{dan}}} {{{mjesec}}} 2008). Ako se navedu podaci o izvoru molimo uklonite ovaj šablon.

Uz navođenje ovog šablona treba obavijestiti i pošiljaoca slike sa
{{subst:izvor slike|Image:Template:STRANICA}} ~~~~

[uredi - уреди] {{Template:Poštena upotreba ne koristi se zamijenjena}}

Ova slika je zaštićena autorskim pravom i tvrdi se da je pod poštenom upotrebom. Zamijenjena je sa [[:{{{1}}}]], koja je ili pod slobodnom licencom, ili je argument za poštenu upotrebu jači. Ova slika se više ne koristi ni u jednom članku. Osim ako ne da neki valjan razlog, ova slika će biti obrisana sedam dana nakon što je ovaj šablon dodan ({{{2}}}...).

[uredi - уреди] Fer upotreba

[uredi - уреди] {{Template:Fairuse}}

--> PU skraćenica pravedna upotreba ažurirati u skladu sa en upotreba

   Ovo je autorskim pravom zaštićeno djelo.
Osoba koja je prvi put postavila ovu datoteku na Wikipediju, kao i svi koji su je potom koristili, vjeruje da je njeno korištenje u skladu s odredbom poštene upotrebe iz Američkog zakona o autorskom pravu.


[uredi - уреди] {{Template:Plakat}} poster


   Ovo je plakat zaštićen autorskim pravom.
Prikazivanje plakata na stranicama Wikipedije u skladu je s odredbom
poštene upotrebe iz Američkog zakona o autorskom pravu.


[uredi - уреди] {{Template:Promo}}

promotivna slika

   Ovo je autorskim pravom zaštićena promotivna fotografija.
Vjeruje se ili da je autor fotografije dao dozvolu za njeno korištenje u djelima poput Wikipedije ili da je korištena u skladu s odredbom poštene upotrebe iz Američkog zakona o autorskom pravu.


[uredi - уреди] {{Template:Notni zapis}}

Zaštićeno    Ovo je slika notnog zapisa muzičke kompozicije koja je zaštićena autorskim pravom. Vjeruje se da se korištenje ograničenog broja odlomaka iz notnog zapisa

- za kritički komentar kompozicije u pitanju
- na Wikipediji, koja je hostovana na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Fondacije Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili na drugom mjestu, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedia:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedia:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

[uredi - уреди] {{Template:Naslovnica novina}}

Zštićeno    Ova slika predstavlja skeniranu stranicu novina ili članka, i autorsko pravo nad njom najvjerovatnije pripada bilo izdavaču novina ili pojedincu koji je radio na članku ili prikazanim slikama. Vjeruje se da se korištenje ograničenog broja slika strana iz novina u niskoj rezoluciji

- za ilustraciju bilo publikacije bilo izdanja u pitanju,
- uz ime publikacije ili vidljivo na samoj slici ili napisano u gornjem opisu,
- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Fondacije Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskom pravu SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili na drugom mjestu, može biti kršenje autorskog prava. Za više informacija pogledajte Wikipedia:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedia:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

[uredi - уреди] {{Template:Stara slika poštena upotreba}}

Template:Stara slika poštena upotreba

[uredi - уреди] {{Template:Omot albuma}}

Zaštićeno

Ova slika predstavlja omot muzičkog albuma ili singla, i autorsko pravo nad njim najvjerovatnije pripada bilo izdavaču albuma bilo umjetniku (umjetnicima) koji su stvorili muziku ili djelo na omotu. Vjeruje se da se korištenje slike omota albuma ili singla u niskoj rezoluciji

može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.


[uredi - уреди] {{Template:Korice knjiga}}

Zaštićeno

Ova slika predstavlja korice knjige, i autorsko pravo nad njima najvjerojatnije pripada bilo umjetniku koji je napravio korice ili izdavaču knjige. Vjeruje se da se korištenje slike korica knjige niskoj rezoluciji

  • da bi se ilustrirao članak o dotičnoj knjizi,

- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD, budući da takav prikaz ne ometa ozbiljno prava nositelja autorskih prava da prodaje zaštićeni materijal, ne koristi se za ostvarivanje zarade u tom kontekstu i predstavlja ideje koje se na drugi način ne mogu prikazati. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

[uredi - уреди] {{Template:Grb}}

Ova slika prikazuje pečat, amblem, grb ili krest.

Grb može biti prikazan na više načina i na Wikipediji se može koristiti samo dizajn koji je dostupan pod slobodnom licencom. Inače, prikaz nije upotrebljiv na Wikipediji, pošto bi trebalo biti moguće napraviti slobodan ekvivalent, pa se ne kvalificira za poštenu upotrebu. Prikazi grbova podliježu zakonu o autorskom pravu kao originalna umjetnička djela i na njih nije primjenljiva odluka iz slučaja Bridgeman Art Library Ltd. v. Corel Corporation pošto nisu predstave dvodimenzionalnih umjetničkih djela.

S druge strane, pečat ili amblem može imati samo jedan dizajn. Ovi su u javnom vlasništvu ako je autorsko pravo nad njima isteklo; inače su podložni ograničenjima autorskog prava. U potonjem slučaju, vjeruje se slika može prikazati na Wikipediji u skladu sa doktrinom poštene upotrebe. Ako ste sigurni da ova slika prikazuje pečat ili amblem, molimo vas promjenite oznaku na {{pečat}}.

[uredi - уреди] {{Template:Naslovnica stripa}}

Zaštićeno

Ova slika predstavlja korice pojedinačnog broja stripa, i autorsko pravo nad njima najvjerojatnije pripada bilo izdavaču stripa ili umjetniku koji je napravio dotične korice. Vjeruje se da se korištenje slike korica pojedinačnog broja stripa u niskoj rezoluciji

  • da bi se ilustrirao
    • pojedinačni broj dotičnog stripa,
    • serija periodičnog izdanja čiji je dotično izdanje dio; ili
    • lik(ovi) ili grupa(grupe) zaštićeni autorskim pravom, a predstavljeni na dotičnim koricama;
  • kada ne postoji slobodna alternativa niti može biti napravljena,

- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD, budući da takav prikaz ne ometa ozbiljno prava nositelja autorskih prava da prodaje zaštićeni materijal, ne koristi se za ostvarivanje zarade u tom kontekstu i predstavlja ideje koje se na drugi način ne mogu prikazati. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

[uredi - уреди] {{Template:Audio omot}}


   Ovo je naslovna stranica omota muzičkog izdanja.
Prikazivanje takvih na stranicama Wikipedije u skladu je s odredbom poštene upotrebe iz Američkog zakona o autorskom pravu.


[uredi - уреди] {{Template:DVD omot}}

Zaštićeno

Ova slika predstavlja DVD omot, i autorsko pravo nad njim najvjerojatnije pripada bilo izdavaču DVD-ja bilo studiju koji je producirao dotični DVD. Vjeruje se da se korištenje slike DVD omota u niskoj rezoluciji

  • da bi se ilustrirao dotični DVD,

- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD, budući da takav prikaz ne ometa ozbiljno prava nositelja autorskih prava da prodaje zaštićeni materijal, ne koristi se za ostvarivanje zarade u tom kontekstu i predstavlja ideje koje se na drugi način ne mogu prikazati. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.


[uredi - уреди] {{Template:Omot igrice}}

Zaštićeno

Ova slika predstavlja omot video ili računarske igre, i autorsko pravo nad njim najvjerojatnije pripada bilo izdavaču igre ili onome ko je igru razvio. Vjeruje se da se korištenje slike omota igre u niskoj rezoluciji

  • da bi se ilustriralo pakovanje dotične igre,

- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD, budući da takav prikaz ne ometa ozbiljno prava nositelja autorskih prava da prodaje zaštićeni materijal, ne koristi se za ostvarivanje zarade u tom kontekstu i predstavlja ideje koje se na drugi način ne mogu prikazati. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

[uredi - уреди] {{Template:Logo}}

Zaštićeno

Ovo je logo organizacije, objekta ili događaja i zaštićen je ili autorskim pravom ili kao registrirani zaštitni znak. Vjeruje se da se korištenje slika logoa u niskoj rezoluciji

  • za ilustraciju dotične organizacije, objekta ili događaja

- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Korištenje loga ovdje ne povlači podršku organizaciji od strane bilo Wikipedije bilo Zakladee Wikimedija, niti znači/zahtjeva podršku Wikipedije ili Zaklade Wikimedija od strane te organizacije.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica s opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

[uredi - уреди] {{Template:Naslovnica časopisa}}

Zaštićeno

Ova slika predstavlja naslovnicu časopisa, i autorsko pravo nad njom najvjerojatnije pripada bilo izdavaču časopisa ili pojedincima koji su doprinjeli na prikazanoj naslovnoj stranici. Vjeruje se da se korištenje slike naslovnih strana časopisa u niskoj rezoluciji

  • da bi se ilustriralo izdanje dotičnog časopisa,
  • ako je naslov publikacije bilo vidljiv na samoj slici ili napisan u opisu slike gore,

- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD, budući da takav prikaz ne ometa ozbiljno prava nositelja autorskih prava da prodaje zaštićeni materijal, ne koristi se za ostvarivanje zarade u tom kontekstu i predstavlja ideje koje se na drugi način ne mogu prikazati. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

Primjedba: Nije prihvatljivo korištenje slika sa ovom oznakom u člancima o osobi ili osobama prikazanim na naslovnoj stranici, osim kada se koristi direktno u vezi sa objavljivanjem ove slike. Takva upotreba naslovne stranice časopisa predstavlja kršenje autorskog prava i biće uklonjena.

[uredi - уреди] {{Template:Novac}}

Copyrighted

Gornja slika prikazuje monetu—jedinicu vladinog novca, odnosno valute. Dizajni nekih od moneta ne ispunjavaju uvjete za zaštitu autorskih prava i u javnom su vlasništvu. Drugi su zaštićeni autorskim pravima. U tim slučajevima, smatra se da njihovo korištenje na Wikipediji spada pod poštenu upotrebu kada se koriste u svrhe komentiranja ili kritike u vezi slike ili same monete. Bilo koja druga upotreba, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Za više informacija, pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Također, mogu biti primjenljiva i dodatna zakonska ograničenja u smislu zaštite od falsificiranja novca, a izvan zakona o autorskim pravima, naročito u odnosu na tiskani oblik.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

[uredi - уреди] {{Template:Novac-EU}}

  
Gornja slika prikazuje monete eura koje izdaje Europska centralna banka (ECB). Autorska prava nad njihovim dizajnom pripadaju ECB, ali ona dozvoljava njihovo korištenje. [2]

[uredi - уреди] {{Template:Novac-SAD}}

Javno vlasništvo   
Gornja slika prikazuje monetu dolara kojeg izdaju Sjedinjene Američke Države. Njihov dizajn ne spada pod zaštitu autorskih prava, te je stoga u javnom vlasništvu.

[uredi - уреди] {{Template:Pokemon slika}}

Template:Pokemon slika

[uredi - уреди] {{Template:Poštanska marka}}

Template:Poštanska marka

[uredi - уреди] {{Template:Omot video kasete}}

Ovo je omot video kasete ili DVD-a. Vjeruje se da se omoti video kaseta ili DVD-a, u verzijama sa niskom rezolucijom, smiju prikazivati na Wikipediji u skladu sa odredbama Zakona o autorskim pravima Sjedinjenih država o poštenoj upotrebi. Pogledajte i Wikipedia:Autorska prava.


[uredi - уреди] {{Template:Poštena upotreba ako treba}}

Template:Poštena upotreba ako treba

[uredi - уреди] {{Template:Poštena upotreba nepoznat izvor}}

Template:Poštena upotreba nepoznat izvor

[uredi - уреди] {{Template:Poštena upotreba-dozvola}}

Ovo djelo podliježe zaštiti autorskih prava, i koristi se po dozvoli. Odredbe ove dozvole ne uključuju upotrebu od strane trećih osoba. U slučajevima u kojima je ovo djelo korišteno na Wikipediji, vjeruje se da će za najveći broj kasnijih korisnika iz Sjedinjenih država predstavljati poštenu upotrebu, ali ovo je odluka koju ti suradnici moraju donjeti sami, u ovisnosti o okolnostima.

[uredi - уреди] {{Template:Promotivna}}

Copyrighted

Ovo je slika zaštićena autorskim pravom koju je objavila kompanija ili organizacija u cilju promocije svog rada ili proizvoda u medijima, na primjer reklamni materijal ili promotivna fotografija u pres kitu (en - press kit).

Autorsko pravo nad njom najvjerojatnije pripada kompaniji koja je napravila promotivni artikal ili umjetniku koji je napravio dotični predmet; morate navesti podatak o izvoru kao dokaz vlasništva. Nedostatak takvog dokaza je osnova za brisanje slike.

Vjeruje se da se korištenje slika promotivnog materijala u niskoj rezoluciji

  • za ilustraciju djela ili proizvoda u pitanju
  • u nedostatku slobodnih slika koje bi poslužile u istu svrhu;

- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica s opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

[uredi - уреди] {{Template:UN-slika}}

Ovo je slika koju je objavio ured Ujedinjenih naroda, i koja podliježe zaštiti autorskih prava. Vjeruje se, ili da je nosilac autorskih prava dao dozvolu za korištenje u djelima poput Wikipedije, ili da se ova slika smije prikazivati u skladu s odredbama Zakona o autorskim pravima Sjedinjenih država o poštenoj upotrebi.

[uredi - уреди] {{Template:UN-karta}}

Kartiranje izvedeno iz proizvoda Kartografskog sektora Ujedinjenih naroda (United Nations Cartographic Section). Izmjenjene verzije KSUN karata mogu se koristiti uz uvjet da se ime i referentni broj UN-a ne pojavljuju na izmjenjenoj verziji i da se postavi i poveznica (link) prema originalnoj karti.
Za izmjenjene karte se smatra da su u javnom vlasništvu.

Karte UN-a su materijal otvorenog izvornog koda. Možete ih koristiti za izradu vlsatitih karata. Za to vam ne treba naša dozvola. Znajte da se ime i referentni broj UN-a ne bi trebali pojavljivati na bilo kojoj od izmjenjenih karata. Karta UN-a je dokument UN-a i ne smije se mijenjati. Možete napisati otprilike ovako "Temelji se na karti UN-a broj..." -- Vladimir Besarabov (Vladimir Bessarabov) (Kartograf KSUN-a), 13. travnja 2005. godine

[uredi - уреди] {{Template:Poster filma}}

Zaštićeno

Ova slika predstavlja omot video-trake, i autorsko pravo nad njim najverovatnije pripada bilo izdavaču video trake ili studiju koji je producirao dotičnu video-traku. Veruje se da se korišćenje slike omota video-trake u niskoj rezoluciji

može podvesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskom pravu SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Vikipediji ili drugde, može biti kršenje autorskog prava. Za više informacija pogledajte Vikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljaocu: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Vikipedija:Strana sa opisom slike, kao i izvor dela i podatke o autorskom pravu.

[uredi - уреди] {{Template:Sportskiposter}}

Template:Sportskiposter

[uredi - уреди] {{Template:Provjereno poštena upotreba}}

Ova datoteka ili slika podliježe zaštiti autorskih prava. Nakon razmatranja na Wikipedija:Poštena upotreba, zaključeno je da ju je moguće koristiti u skladu sa odredbama Zakona o autorskim pravima Sjedinjenih država o poštenoj upotrebi, i da nema drugih mogućnosti osim njenog korištenja u skladu sa ovom doktrinom. Zato se tvrdi da se ova datoteka ili slika smije koristiti pod poštenom upotrebom; ako je koristite za bilo koju ne-obrazovnu svrhu, vrlo je moguće da kršite zakone o zaštiti autorskih prava.

Wikipedija radije koristi slike koje su u javnom vlasništvu ili licencirane pod GNU-ovom licencom za slobodnu dokumentaciju ili sličnom slobodnom licencom. Ako ste u mogućnosti da ovu ili ekvivalentnu sliku postavite pod takvim uvjetima, molimo ostavite komentar na Razgovor o Wikipedija:Poštena upotreba, s poveznicom na članak u kojem se ova slika koristi.

[uredi - уреди] {{Template:Nesigurna poštena upotreba}}

Zaštita nesigurna
Suradniku koji je poslao ovu sliku: Ako je moguće, molimo ne koristite ovu oznaku. Umjesto nje, koristite neku od specifičnijih oznaka s Wikipedija:Predlošci za slike i navedite što više informacija o izvoru slike ako je to moguće.

Status autorskog prava ovog djela nije utvrđen i možda ga je teško ili nemoguće utvrditi. Djelo je možda još uvijek pod autorskim pravom, autorsko pravo je možda isteklo ili je djelo nepodobno za autorsko pravo. Osoba koja je poslala ovo djelo i upotrijebila ga u članku, kao i ostale osobe koje su stavljale ovo djelo u članke, prihvaćaju, ako je djelo zaista pod autorskim pravom, da upotreba slika niske rezolucije kako bi se ilustriralo ovo djelo na Wikipediji na hrvatskom jeziku, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Američkim Državama koji pripadaju neprofitnoj Zakladi Wikimedija, da se djelo označi kao poštena upotreba pod američkim zakonom o autorskim pravima. Svaka druga upotreba ove slike, na Wikipediji i bilo gdje drugdje, može predstavljati kršenje autorskog prava. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba i Wikipedija:Autorsko pravo.

[uredi - уреди] {{Template:Poštena upotreba u}}

Copyrighted
Ovo djelo je pod autorskim pravima i nije licencirano. Ono ne spada ni u jednu od već postojećih kategorija poštene upotrebe. Međutim, vjeruje se da se upotreba ovog djela u članku "[[{{{1}}}]]":

- da ilustrira dati predmet
- gdje ekvivalent nije dostupan ili se može napraviti ali bi onda pružio iste informacije
- na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugdje, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedija:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.

[uredi - уреди] Screenshoti (slike, snimke) ekrana

[uredi - уреди] {{Template:Screenshot}}

Template:Screenshot

[uredi - уреди] {{Template:Screenshot-film}}

Zaštićeno

Ova slika prikazuje screenshot (snimak) ekrana sa scenom iz filma ili televizijskog programa, koji podliježu zaštiti autorskog prava, a koje najvjerojatnije pripada studiju koji je proizveo film ili glumcima koji se pojavljuju u sceni. Vjeruje se da se korištenje ograničenog broja snimaka ekrana u rezoluciji za web

  • u svrhu ilustriranja filma ili kritičkog komentara o filmu ili njegovom sadržaju

na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Fondacije Wikimedia (Wikimedia Foundation),
može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD. Bilo koja druga upotreba ove slike, na Wikipediji ili drugom mjestu, može biti kršenje autorskih prava. Pogledajte Wikipedia:Poštena upotreba.

Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedia:Stranica sa opisom slike, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima.


[uredi - уреди] {{Template:Screenshot-igrica}}

Template:Screenshot-igrica

[uredi - уреди] {{Template:Screenshot-software}}

Template:Screenshot-software

[uredi - уреди] {{Template:Screenshot-Internet}}

Template:Screenshot-Internet

[uredi - уреди] {{Template:Screenshot-Wikipedia}}

Template:Screenshot-Wikipedia

[uredi - уреди] Creative Commons

[uredi - уреди] {{Template:Cc-by-sa}}

Creative Commons License Ova slika je dostupna pod Creative Commons licencom.
Točnije, ona je dostupna pod licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 1.0, poznatom i kao "cc-by-sa".

[uredi - уреди] {{Template:Cc-by-sa-2.0}}

Creative Commons License Ova slika je dostupna pod Creative Commons licencom.
Točnije, ona je dostupna pod licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0, poznatom i kao "cc-by-sa-2.0".

[uredi - уреди] {{Template:Cc-by-sa-2.5}}

Creative Commons License Ova slika je dostupna pod Creative Commons licencom.
Točnije, ona je dostupna pod licencom Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.5, poznatom i kao "cc-by-sa-2.5".

[uredi - уреди] {{Template:Cc-by-2.5}}

Creative Commons License
Ova slika je dostupna pod Creative Commons licencom
Attribution License v. 2.5.
Ikona za Creative Commons pripisivanje


Primjedba o upotrebi

Da bi pripisali djelo koristite {{Cc-by-sa-2.5|Detalji pripisivanja.}}. Ostali Creative Commons šabloni su dostupni na Wikipedia:Šabloni za slike. Molimo vas da budete sigurni da koristite pravi.

interakcija - интеракција
Static Wikipedia 2008 (March - no images)

aa - ab - als - am - an - ang - ar - arc - as - bar - bat_smg - bi - bug - bxr - cho - co - cr - csb - cv - cy - eo - es - et - eu - fa - ff - fi - fiu_vro - fj - fo - frp - fur - fy - ga - gd - gl - glk - gn - got - gu - gv - ha - hak - haw - he - ho - hr - hsb - ht - hu - hy - hz - ia - id - ie - ig - ii - ik - ilo - io - is - it - iu - jbo - jv - ka - kab - kg - ki - kj - kk - kl - km - kn - ko - kr - ks - ksh - ku - kv - kw - ky - la - lad - lb - lbe - lg - li - lij - lmo - ln - lo - lt - lv - map_bms - mg - mh - mi - mk - ml - mn - mo - mr - ms - mt - mus - my - mzn - na - nah - nap - nds - nds_nl - ne - new - ng - nn - -

Static Wikipedia 2007 (no images)

aa - ab - af - ak - als - am - an - ang - ar - arc - as - ast - av - ay - az - ba - bar - bat_smg - bcl - be - be_x_old - bg - bh - bi - bm - bn - bo - bpy - br - bs - bug - bxr - ca - cbk_zam - cdo - ce - ceb - ch - cho - chr - chy - co - cr - crh - cs - csb - cu - cv - cy - da - de - diq - dsb - dv - dz - ee - el - eml - en - eo - es - et - eu - ext - fa - ff - fi - fiu_vro - fj - fo - fr - frp - fur - fy - ga - gan - gd - gl - glk - gn - got - gu - gv - ha - hak - haw - he - hi - hif - ho - hr - hsb - ht - hu - hy - hz - ia - id - ie - ig - ii - ik - ilo - io - is - it - iu - ja - jbo - jv - ka - kaa - kab - kg - ki - kj - kk - kl - km - kn - ko - kr - ks - ksh - ku - kv - kw - ky - la - lad - lb - lbe - lg - li - lij - lmo - ln - lo - lt - lv - map_bms - mdf - mg - mh - mi - mk - ml - mn - mo - mr - mt - mus - my - myv - mzn - na - nah - nap - nds - nds_nl - ne - new - ng - nl - nn - no - nov - nrm - nv - ny - oc - om - or - os - pa - pag - pam - pap - pdc - pi - pih - pl - pms - ps - pt - qu - quality - rm - rmy - rn - ro - roa_rup - roa_tara - ru - rw - sa - sah - sc - scn - sco - sd - se - sg - sh - si - simple - sk - sl - sm - sn - so - sr - srn - ss - st - stq - su - sv - sw - szl - ta - te - tet - tg - th - ti - tk - tl - tlh - tn - to - tpi - tr - ts - tt - tum - tw - ty - udm - ug - uk - ur - uz - ve - vec - vi - vls - vo - wa - war - wo - wuu - xal - xh - yi - yo - za - zea - zh - zh_classical - zh_min_nan - zh_yue - zu -
https://www.classicistranieri.it - https://www.ebooksgratis.com - https://www.gutenbergaustralia.com - https://www.englishwikipedia.com - https://www.wikipediazim.com - https://www.wikisourcezim.com - https://www.projectgutenberg.net - https://www.projectgutenberg.es - https://www.radioascolto.com - https://www.debitoformativo.it - https://www.wikipediaforschools.org - https://www.projectgutenbergzim.com